Direct naar de inhoud.

Dinsdag en woensdag opnieuw stakingen in het streekvervoer, treinen van Arriva rijden wel

  • door:
  • op:

REGIO – Dinsdag en woensdag voeren de vakbonden weer actie in het streekvervoer, waardoor reizigers rekening moeten houden met uitval van bussen. In Noord-Nederland rijden de treinen van Arriva wel. De twee stakingsdagen zijn aangekondigd in een reeks van vijftien acties verspreid over zes weken.

Arriva rijdt wel

Wim Eilert van machinistenvakbond VVMC laat desgevraagd weten dat Arrivamachinisten deze twee dagen niet staken. De treinen van NS rijden sowieso, medewerkers van de NS vallen onder een eigen cao.

Woensdag 15 maart zijn er verkiezingen. Mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer, kunnen bij het vertoon van een stempas gratis gebruik maken van een hubtaxi.

Vier cao’s

Allerlei stakingen, bussen die níét en treinen die wél rijden: de stakingen zijn soms nogal onoverzichtelijk. Dat komt onder andere doordat in het openbaar vervoer vier verschillende cao’s gelden. We zetten ze voor je op een rijtje.

– Onder de cao NS vallen machinisten, conducteurs en ander personeel van NS. Deze mensen werken woensdag gewoon.
– Onder de cao Multimodaal Vervoer valt zowel trein- als buspersoneel. Leden van FNV en CNV die onder deze cao vallen, staken woensdag. Personeel van machinistenvakbond VVMC staakt niet mee, waardoor Arriva-treinen gewoon rijden.
– Onder de cao Openbaar Vervoer vallen vooral buschauffeurs. Leden van FNV en CNV die onder deze cao vallen, staken woensdag.
– Onder de cao Besloten Vervoer vallen buschauffeurs die normaal touringcardiensten rijden. De treinvervangende bus tussen Groningen en Leer wordt gereden door chauffeurs die onder deze cao vallen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal