Direct naar de inhoud.

Fors minder stembureaus dan vier jaar geleden in Veendam

  • door:
  • op:
Foto: Hielke Bosch/RTV1

REGIO – Tijdens de Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen komende woensdag zijn er minder stembureau dan vier jaar geleden in Veendam. Daar is een afname van 47 procent te zien. In Borger-Odoorn en Stadskanaal blijven bijna het zelfde aantal stembureaus als vier jaar terug.

In Veendam waren er vier jaar geleden nog 17 stembureaus nu zijn dat er nog slechts 9. ‘Het aantal stembureaus is bij de verkiezingen tijdens coronatijd ingekrompen, omdat niet alle bureaus konden voldoen aan de in de tijdelijke kieswet gestelde eisen,’ zo laat een woordvoerder van Veendam aan de NOS weten. Daarbij bleek dat de gemeente met negen stembureaus voldoende dekking had. ‘Er zijn ook niet of nauwelijks reacties gekomen van inwoners.’

Betere spreiding in Borger-Odoorn

In Borger-Odoorn waren er in 2019 24 stembureaus en dit jaar zijn dat er 23. Opvallend daarbij is dat zowel Westdorp en Klijndijk vier jaar geleden geen stembureau hadden, maar dat de inwoners van die twee dorpen nu wel in eigen dorp kunnen stemmen.

Stadskanaal blijft hetzelfde, maar toch niet helemaal

In Stadskanaal zijn er hetzelfde aantal stembureaus als vier jaar geleden. Wel zijn er wat andere locaties dan vier jaar geleden. Zo is in Musselkanaal OBS Musselhorst ingeruild voor Sporthal de Veenhorst en zo zijn er nog een aantal locaties veranderd.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal