Direct naar de inhoud.

Influencers naar Stadskanaal voor project over gamen

  • door:
  • op:
Bekende YouTuber Paraduze geeft les over het maken van content. | Foto: Malou Vos

STADSKANAAL – In de bibliotheek in Stadskanaal ging vandaag het project: ‘Het leven van een gamer’ van start. Gedurende het hele jaar zullen bekende influencers, YouTubers, Twitchers, e-sporters en content creators naar de bibliotheek van Stadskanaal komen om jongeren en hun ouders te informeren over een gebalanceerd game leven. Het project wordt geleid in samenwerking met Impacter Stadskanaal. De Game Influencer Paraduze gaf vandaag de aftrap van het project.

Paraduze kwam onder andere tips geven over hoe je een goede content creator wordt. De influencer heeft momenteel maar liefst 466. 000 abonnees op zijn YouTube account.

‘Gamen is leerzaam’

Volgens een van de projectleiders Bertram Knoop is gamen veelzijdig : ‘Gamen is een maatschappelijk probleem maar er zitten ook positieve kanten aan. Gamen kan leerzaam zijn doordat je er snel Engels door kan leren. Ook leer je veel tactische vaardigheden omdat je met elkaar moet samenwerken. De influencers die hier komen willen belichten dat die vaardigheden ook in de echte wereld bij een baan of iets dergelijks in gezet kunnen worden.’

Bekijk de video hieronder:

Wat is een game influencer?

Een game influencer is een gamefanaat met een groot bereik, die video’s maken rondom hun passie voor games. Dat kan bestaan uit vlogs met tips voor het spelen van een bepaalde videogame of een review geven over een nieuwe game. De meest populaire kanalen waar dit op gebeurt zijn YouTube Gaming en Twitch. Als een influencer veel volgers heeft kunnen ze geld verdienen door middel van ‘streamen’. Dat houdt in dat ze zichzelf uitzenden tijdens het spelen van een game voor een live publiek. Momenteel is de video-livestreaming-industrie ongeveer $ 70 miljard waard.

Tevens verdienen game influencers geld door te adverteren tijdens hun streams. Door de advertenties voor, tijdens of na een livestream te laten verschijnen. Tijdens deze streams kunnen fans geld doneren in ruil daarvoor krijgen ze een reactie terug van de influencer.

Game Café

Het Game Café vindt elke tweede dinsdag van de maand plaats in de bibliotheek in Stadskanaal. Deelname aan de workhops in de bibliotheek zijn gratis. Inschrijven kan via de volgende link: Influencers aan het woord: Paraduze (biblionetgroningen.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-