Direct naar de inhoud.

Veendam Beweegt organiseert in samenwerking met Acutehulp opfriscursus EHBO & reanimatie voor verenigingen

  • door:
  • op:
Deelnemers opfriscursus EHBO. | Foto: Eigen Foto

VEENDAM – Op drie avonden in de maand februari hebben verenigingen in de gemeente Veendam de mogelijkheid gehad om kosteloos deel te nemen aan een opfriscursus EHBO & reanimatie. Op maandag 6 -, donderdag 16 -, en woensdag 22 februari hebben een 30-tal trainers en vrijwilligers, verdeeld over de drie avonden, de basisvormen van EHBO en reanimatie doorgenomen. De cursus werd gegeven door Marco Stoel van AcuteHulp. 

Het belang van EHBO en reanimatie

Ruim de helft van de Nederlanders sport wekelijks. Meestal gaat dit goed, maar jaarlijks gebeuren er op de sportvelden en in de sportzalen vele (kleine) ongelukken. Echter kunnen er ook levensbedreigende situaties ontstaan. Met de basiskennis op gebied van EHBO en reanimatie, kun je sneller en adequater handelen in een situatie waar in iedere seconde telt.

Ook deelnemen aan de opfriscursus EHBO & reanimatie?
Binnen de gemeente Veendam zijn er ruim 60 sportaanbieders actief. De gemeente vindt het zeer belangrijk dat de trainers en vrijwilligers die de sporters in beweging brengen, weten hoe te handelen bij een blessure of dreigende situatie. Zou jij ook willen deelnemen aan de opfriscursus of is dit iets wat voor de gehele vereniging interessant zou kunnen zijn? Neem dan contact op met Veendam Beweegt. Dit kan via veendambeweegt@veendam.nl of door te bellen naar 06 86 85 68 64.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal