Direct naar de inhoud.

Leerlingen bakken pannenkoeken voor ouderen Parkheem op Nationale Pannenkoekdag

  • door:
  • op:
Leerlingen van de Wilibrordschool aan het bakken. | Foto: Malou Vos

STADSKANAAL- Het is Nationale Pannenkoekdag, een landelijke georganiseerde dag om ouderen extra in het zonnetje te zetten. De bewoners van Parkheem werden daarom vandaag verrast door 24 leerlingen van de Wilibrordschool op vers gebakken pannenkoeken.

De leerlingen mochten onder begeleiding pannenkoeken bakken op de afdeling van de bewoners. Volgens welzijnsmedewerker Anita van Goor keken de bewoners er naar uit: ‘Het is heel fijn dat er evenementen georganiseerd worden voor ouderen. Vooral nu de coronatijd voorbij is. We hebben in die tijd niks kunnen organiseren. Dus we merkten dat ze erg enthousiast waren. Het is een klein verzetje voor ze.’

Bekijk de video hieronder:

‘Van mij mogen ze nog een keer langs komen’

Volgens Twan uit groep 8 is het een goed idee dat ouderen vandaag wat meer aandacht krijgen: ‘Ik vind het goed dat zo’n dag georganiseerd wordt. De ouderen krijgen daar plezier van en dat is mooi om te zien. Ze hadden erg veel zin in de pannenkoeken die we voor ze gingen bakken!’

Bewoonster Mv. Huizing vond het een zeer geslaagde middag: ‘Ik vond het zeer gezellig. De kinderen doen het geweldig. Van mij mogen ze nog een keer langs komen.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal