Direct naar de inhoud.

Klap tot Klaploop krijgt nieuwe finishlocatie

  • door:
  • op:
Lopers staan te wachten voor de start F: RTV1

STADSKANAAL – De Klap tot Klaploop heeft vanaf dit jaar een nieuwe locatie voor de finish. De loop van Musselkanaal naar Stadskanaal zal dit jaar eindigen op het Raadhuisplein voor het gemeentehuis. Door het verplaatsen van de finish wordt de route ook aangepast. Zo lopen de deelnemers zo’n driehonderd meter door het vernieuwde centrum.

De nieuwe route is maandagochtend uitgefietst door de organisatie en de KNAU, de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie. Dat meldt een van de organisatoren op zijn facebookpagina. ‘Alle kilometerpunten zijn gemarkeerd, dus het parcours is klaar.’

Nieuwe hoofdsponsor

De nieuwe finishlocatie hoort ook bij de nieuwe route. Doordat de Rabobank als sponsor is gestopt, is de loop niet meer genoodzaakt om voor het bankgebouw te stoppen. De nieuwe hoofdsponsor is Univ├ę.

Jeugdlopen

Daarnaast kan de organisatie ook groen licht geven voor de kinderlopen. De lopen worden georganiseerd samen met Welstad. ‘De locatie voor de jeugdlopen vinden plaats op de vertrouwde locatie in Musselkanaal. De enige verandering is dat de inschrijving gratis is.’

Wat dit jaar wel anders is, is dat ouders hun kinderen niet meer mogen begeleiden, behalve als zij meelopen met de bambinoloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-