Direct naar de inhoud.

Persoonsgegevens van inwoners Stadskanaal op straat

  • door:
  • op:
Gegevens van inwoners van Stadskanaal lagen op straat F: RTV1 Bewerking: Rutger Breider

STADSKANAAL – De gegeven van twintig inwoners van de gemeente Stadskanaal liggen op straat. Hun gegevens zijn niet weggelakt door de gemeente bij zienswijzen die zij indienden op gemeentelijke bestemmingsplannen. Dat meldt Dagblad van het Noorden dinsdagochtend.

De krant sprak met verschillende inwoners waarvan hun privacygevoelige informatie niet was weggelakt. Veel van hen wist niet van de publicatie en zijn dan ook verbaasd.

Ook bestuurders

Niet alleen inwoners van de gemeente, maar ook de contactgegevens van de manager van Enexis stonden online. Ook een van de bestuurders van het Pagedal was de pineut. Hij maakte ‘onder hoge urgentie ‘bezwaar tegen de natuurbestemming die op een deel van het park komt te liggen.

Afgelopen week is het document door de gemeente offline gehaald. Donderdag werd een andere versie van het document online gezet. Ditmaal was het bestand wel geanonimiseerd.

‘Menselijke fout’

Een woordvoerder van de gemeente gaf een reactie aan DvhN. ‘Wij vinden het heel erg. Juist ook omdat de gemeente uiterst voorzichtig met de gegevens omging. Uiteindelijk is er een foutief bestand geĆ¼pload’, zegt ze. ‘Het was een menselijke fout.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal