Direct naar de inhoud.

Benefietavond voor aardbevingsslachtoffers: ‘Dan zie je dat je ook echt om elkaar geeft’

  • door:
  • op:
  • laatste wijziging: 22 mrt 2023
  • tags:
Wia Buze aan het optreden. | Foto: Malou Vos

VEENDAM – In de vanBeresteyn is een benefietavond georganiseerd voor de slachtoffers van de aardbevingsramp. De avond is georganiseerd door de Turkse gemeenschap in samenwerking met de vanBeresteyn en de gemeente Veendam. Er waren optredens te zien van Wia Buze, de Turks-Nederlandse zanger Ersoy Demir en de dansgroep van Tineke Rouw. Er is momenteel € 14.650,00 opgehaald.

Volgens een van de organisatoren Tolga Kuiper is het belangrijk om aandacht te blijven geven aan de natuurramp: ‘We moeten niet vergeten wat er gebeurd is. Er is een hele heftige aardbeving geweest. Waardoor veel mensen niks meer hebben. Die hadden een auto, een huis en een goede baan. Die zijn gewoon alles kwijt geraakt. Die leven nu in tenten met hun gezin.’

‘Containers aanschaffen’

De opbrengst van de benefietavond zal volgens Kuiper dan ook goed ingezet worden: ‘Van de opbrengst van onze actie gaan we containers aanschaffen. Deze zijn voorzien van een sanitaire voorziening, zodat mensen voor de komende periode totdat ze een nieuwe woning hebben in ieder geval iets comfortabels hebben.’

‘Dit is een lokale actie en we hebben rechtstreeks contact met Turkije. We zullen binnenkort met twee mensen van de organisatie naar het rampgebied gaan, zodat we kunnen laten zien aan de mensen die hier vandaag doneren waar het geld naar toe gaat.’

Bekijk in de video hoe de Benefietavond er aan toe ging:

Steun

Bezoeker Gayret Arpaci is geraakt door het benefietconcert: ‘Er zijn negen familieleden van mij overleden door de aardbevingsramp. Het is een emotionele rollercoaster voor ons geweest. Daarom wilde ik hier graag bij zijn voor support. Ik vind het heel mooi dat er zoiets georganiseerd wordt. Je ziet hoeveel steun we krijgen van de mensen uit Veendam. Dan zie je dat je ook echt om elkaar geeft.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-