Direct naar de inhoud.

Martijn start handtekeningactie om Disc Golf naar Stadskanaal te brengen

  • door:
  • op:
Disc Golfen in de natuur. | Foto: Eigen Foto

STADSKANAAL- Martijn Knegt is een handtekeningactie begonnen om in Stadskanaal een Disc Golf baan te openen: ‘Disc Golf lijkt op golf maar dan doen we het met frisbees die we discs noemen. Het is de bedoeling de disc in zo weinig mogelijk worpen in een basket te gooien. De speler die het minst aantal worpen nodig heeft gehad voor de course is de winnaar.’

Martijn reist nu nog naar Groningen en Heerenveen om zijn geliefde sport uit te oefenen maar hoopt dit binnenkort in zijn eigen Stadskanaal te kunnen doen: ‘Ik zou graag Disc Golf naar Stadskanaal willen brengen maar dit is tot nu toe niet gelukt. Er moet geld zijn om een course aan te leggen. Dit is lastig als mensen niet weten wat de sport inhoudt maar dit weten ze ook niet omdat er momenteel nog geen course is. Het is een beetje het kip en het ei idee. Nu ben ik dus een handtekeningenactie begonnen om te kijken of er animo voor is in Stadskanaal’.

‘We zijn twee dagen bezig met de petitie en hij is inmiddels 150 keer ondertekend. Deze actie hebben we voornamelijk opgezet omdat wij bezig gaan met het aanvragen van fondsen zodat we bij een aanvraag kunnen laten zien dat er een draagvlak is in de gemeente. De baan zal bestaan uit 13 holes en dat zal rond de 38. 000 euro gaan kosten’.

Opkomende sport

Volgens Martijn is Disc Golf een opkomende sport in Nederland: ‘Het is momenteel nog geen grote sport in Nederland. In de jaren 70 en 80 is het in Amerika ontstaan en langzaamaan is het deze kant opgekomen. De laatste jaren is de sport in Nederland aan het groeien.’

‘Je speelt in deze sport voornamelijk tegen jezelf. Als je beter wil worden moet je aan jezelf werken. Je kan je tegenstander namelijk niet beïnvloeden. Verder ben je heerlijk buiten in de natuur. In Nederland hebben we momenteel drie verschillende competities. Een amateurs, beginners en een National Tour. Ik ben vorig jaar vierde geworden in de amateurs competitie.’

‘Ik hoop dat we dit jaar zover zijn’

Knegt hoopt dat de course er snel zal liggen: ‘Ik hoop dat we dit jaar zover zijn dat de eerste baskets de grond in kunnen. In eerste instantie zullen we er vaste gooi avonden gaan organiseren. In het begin een aantal clinics geven waarbij we spelers uitnodigen die beginners wat kunnen leren.’

De link naar de petitie: Help Stadskanaal een Disc Golf baan krijgen! – Petitie24.nl

Eén reactie op “Martijn start handtekeningactie om Disc Golf naar Stadskanaal te brengen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-