Direct naar de inhoud.

Provinciale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Veendam: ‘Lezen is ontzettend populair’

  • door:
  • op:
Alle deelnemers en de jury van de Provinciale Voorleeswedstrijd Groningen. | Foto: Hemmo Kuiper

VEENDAM- In het vanBeresteyn streden 8 Groningse finalisten om de titel Provinciale Voorleeskampioen en een plaats in de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd.

Provinciaal Coördinator Jolanda Robben vertelt hierover: ‘We hebben 8 finalisten dat zijn leerlingen uit groep zeven of acht die strijden om de titel. De winnaar gaat door naar de landelijke finale in Utrecht. Wij organiseren als bibliotheek veel programma’s ter bevordering van het lezen, omdat lezen leuk is. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt al tientallen jaren georganiseerd en is een mooie manier om anderen mee te nemen in een verhaal dat jij fantastisch vindt.’

‘Wij hebben dit jaar 171 basisscholen in de provincie Groningen gehad die mee hebben gedaan aan de Nationale Voorleeswedstrijd dus we kunnen volmondig zeggen “Ja, lezen is nog steeds ontzettend populair”.

De jury bestond uit Bert Deurling, Eva Hulscher en Gerry Hazekamp. Ze hebben onder andere gelet op hoe duidelijk een verhaal verteld wordt en of de voorlezer iemand mee kan nemen in het verhaal.

Bekijk in de video hoe de Provinciale Voorleeswedstrijd eruit zag:

Marie uit Winsum is Provinciaal Kampioen geworden.

Provinciaal Voorleeskampioen Marie

Marie van basisschool GBS de Wierde in Winsum heeft de wedstrijd gewonnen en mag zichzelf Provinciaal Voorleeskampioen van Groningen noemen. Op 24 mei zal Marie in de landelijke finale, Groningen gaan vertegenwoordigen in de TivoliVredenburg in Utrecht.

Provinciaal voorleeskampioen Marie. | Foto: Hemmo Kuiper


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal