Direct naar de inhoud.

DUO opent serviceloket in Emmen

  • door:
  • op:
Het DUO-gebouw met de saharalucht | Foto: RTV Noord

REGIO – Het servicekantoor van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) is vanaf nu ook te bezoeken in Emmen. Studenten en scholieren kunnen hier iedere woensdagmiddag terecht voor al hun vragen over bijvoorbeeld studiefinanciering, de tegemoetkoming voor scholieren of het terugbetalen van studieschulden. Scholieren en studenten kunnen zo makkelijker een gesprek met een medewerker van DUO voeren, schreef de Emmer Courant.

Dienstverlening

DUO “De dienstverlening die wij vanuit onze 12 servicekantoren en -balies willen bieden aan onze klanten is momenteel aan verandering onderhevig. We gaan meer onze klanten (specifieke groepen, maatwerk) actief opzoeken”, vertelt een woordvoerder van DUO aan RTV1.

Balies

Al een langere tijd werkt DUO op meerdere plekken in het land samen met een aantal gemeenten. DUO biedt daar klanten de mogelijkheid om DUO te bezoeken op een plek die op een redelijke reisafstand/reistijd ligt voor de klant. “Deze balies bedienen brede doelgroep (debiteuren, studenten, ouders etc.) en zijn laagdrempelig toegankelijk (want in een stadskantoor/gemeentehuis met een publieksbalie). Het gaat bij deze balies dus niet om de focus op een bepaald klantsegment. Het actief opzoeken van bepaalde doelgroepen, doen we wel door spreekuren te houden op andere locaties, denk aan ROC’s waar we studenten MBO niveau 1en2 ontmoeten, statushouders etc.”, aldus de woordvoerder van DUO.

Gemeente Emmen

“De keuze voor het starten van een balie bij de gemeente Emmen is primair ingegeven vanuit het criterium ‘geografische spreiding'”, vertelt de woordvoerder aan RTV1. Om dezelfde reden heeft DUO bijvoorbeeld ook balies in de stadskantoren van Maastricht, Breda en Enschede. Emmen is een centrumgemeente met (relatief) veel inwoners, in een deel van het land dat niet dichtbij één van onze kantoren ligt. Gemeenten zijn al langere tijd partners waarmee we samenwerken door heel Nederland. Een Gemeentehuis is voor alle burgers laagdrempelig toegankelijk”, aldus de woordvoerder van DUO.

Woensdagmiddag

“De woensdagmiddag is niet ‘in beton gegoten’, maar er is uiteraard een link met onze inzet op andere plaatsen; het moet wel in een rooster passen. Verder kiezen we eerst voor één dag omdat we afwachten hoe groot de belangstelling is en eventueel daarop het aanbod qua openstelling kunnen aanpassen”, vertelt de woordvoerder van DUO aan RTV1.

“Er komen geen servicekantoren in andere plaatsen in Drenthe”

DUO geeft aan dat ze niet verwachten dat er in andere plaatsen in Drenthe geopend zullen worden. “Vanuit de rest van deze provincie, zijn onze kantoren in ofwel Groningen, ofwel Zwolle binnen een redelijke reistijd bereikbaar. Wel is het de verwachting dat we op een aantal scholen (ROC’s) in Drenthe spreekuren zullen gaan inrichten. Op dit moment hebben we al een wekelijks spreekuur op het Drenthe College in Assen”, aldus de woordvoerder van DUO.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal