Direct naar de inhoud.

Ruben Hoeke: één van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen komt naar d’Rentmeester in Valthermond

  • door:
  • op:
Ruben Hoeke | Foto: Ron Koffeman

VALTHERMOND – Vrijdagavond 21 april 2023 zal Concertboerderij d’Rentmeester een klein beetje trillen op haar grondvesten, want één van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen komt naar
Valthermond! Met een grote mix van vette Rock, Soul, Pop, zompige Boogie en stampende Rhythm & Blues!

Ruben Hoeke

“Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Neder-blues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten.”, zegt de organisatie aan RTV1.

‘Stergitarist en wereldklasse’

Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg. Naast het fulltime muzikantschap geeft Ruben gitaarworkshops en clinics, organiseert hij sessies en festivals, levert hij naast zijn naast zijn eigen columns dikwijls bijdragen aan bladen als Music Maker, De Gitarist en Gitaar Plus en wordt hij ingezet als sessiemuzikant.

Daarnaast componeert hij muziek in uiteenlopende genres en deed (radio) interviews met o.a. Slash, BB King, Johnny Winter, Jools Holland, Randy Newman, Buddy Guy, John Mayall, Sam Brown en Walter Trout. Door de jaren heen speelde Ruben met tientallen nationale- en internationale muzikanten en in bands als Skelter, JURA, Kenneth Harder, Roberto Jacketti & the Scooters en Thé Lau & Band, schrijft de organisatie aan RTV1.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal