Direct naar de inhoud.

Wielrenster Meijering in Spaanse dienst bij Movistar

  • door:
  • op:
Mareille Meijering. Foto: Movistar Team

STADSKANAAL – Mareille Meijering heeft een contract getekend bij het wielerteam van Movistar. De wielrenster uit Stadskanaal zat zonder ploeg. Haar contract bij de Spaanse wielerformatie gaat per 1 mei in.

De 28-jarige renster richt zich pas vanaf dit seizoen volledig op haar wielercarrière. De afgelopen combineerde ze dit met een fulltime baan als docent aan de Rijksuniversiteit van Groningen en de Universiteit van Utrecht. In haar tijd als amateur behaalde ze goede resultaten op nationaal niveau.

Tiende in VAE

Movistar, waar ook wereldkampioene Annemiek van Vleuten in dienst is, heeft er veel vertrouwen in dat Meijering zich verder ontwikkelt. In de ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) werd ze eerder dit jaar tiende in het algemeen klassement. Dat wordt door haar nieuwe team gezien als een grote doorbraak.

‘Niet geloofd’

‘Als je me een half jaar geleden had gevraagd dat ik voor dit team zou gaan rijden, had ik het niet geloofd. Ik heb ook nog niet veel ervaring in het World Tour-peloton en heb nog een hoop te leren. Hopelijk gebeurt dat in de rest van dit seizoen en volgend jaar’, zegt Meijering op de website van haar nieuwe werkgever.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal