Direct naar de inhoud.

‘Mogelijk slachtoffer van verdachte WZA-verpleger was 64-jarige man uit Veendam’

  • door:
  • op:
Het WZA ziekenhuis in Assen F: ANP via RTV Noord

VEENDAM/ASSEN – Eén van de mogelijke slachtoffers van de verdachte verpleegkundige in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA), was een 64-jarige man uit Veendam. De man overleed in het voorjaar van 2021 op de corona-afdeling van het ziekenhuis.

De nabestaanden van de man – de echtgenote en de dochter – worden bijgestaan door advocaat Sebas Diekstra, schrijft het Dagblad van het Noorden. De dertigjarige verpleegkundige T. V. uit Veenhuizen wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van meerdere coronapatiënten in het ziekenhuis.

‘Onzekerheid kwelt enorm’

Volgens Diekstra verkeerden de nabestaanden in de veronderstelling dat het ging om een natuurlijke dood en dat hun familielid vredig is gestorven, omdat het WZA hen dat vertelde. ‘De onzekerheid over wat er gebeurd zou kunnen zijn met hun dierbare kwelt hen enorm’, zegt Diekstra tegen het DvhN.

De advocaat heeft daarom bij het Openbaar Ministerie (OM) aangedrongen om zo snel mogelijk meer openheid van zaken te geven. ‘Want duidelijkheid is wat mijn cliënten nu vooral willen’, zegt hij.

Dit is een artikel van RTV Noord. RTV1 en RTV Noord werken samen om de regionale nieuwsvoorziening te versterken. 



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal