Direct naar de inhoud.

Wethouder Borgesius heeft Beweegpark Keiweg Alteveer geopend

  • door:
  • op:
Wethouder Goedhart Borgesius | Foto: Hemmo Kuiper

ALTEVEER – Zaterdagmiddag heeft Wethouder Goedhart Borgesius, samen met Margreet van Dorpsbelang Tange-Alteveer, het beweegpark aan de Keiweg in Alteveer geopend.

Beweegpark

In oktober 2021 gaf de gemeente Stadskanaal toestemming om een beweegpark voor jong en oud in te richten op het terrein bij MFC De Drijscheer. Het moest een plek worden waar mensen veilig en sportief kunnen bewegen en elkaar kunnen ontmoeten. De gemeente Stadskanaal verleende hiervoor een subsidie van 7.500 euro.

Dorpsbelang Tange-Alteveer

Dorpsbelang Tange-Alteveer moest vervolgens op zoek naar subsidiegevers voor de realisatie van het beweegpark. De aanleg was toen begroot op 60.000 euro. Dorpsbelang Tange-Alteveer ging de uitdaging aan en het is ze gelukt! Gisteren werd het beweegpark, dat is aangelegd door Sports2Play, door wethouder Goedhart Borgesius geopend. Samen met Margreet van Dorpsbelang Tange-Alteveer probeerde hij een aantal toestellen uit.

De locatie

De locatie voor het beweegpark is door Dorpsbelang Tange-Alteveer bewust gekozen. MFC De Drijscheer ligt centraal in het dorp, is gemakkelijk te bereiken en er zijn voldoende parkeermogelijkheden. De locatie nodigt eveneens uit tot gezamenlijke activiteiten die rondom MFC De Drijscheer, de naastliggende voetbalvereniging en basisschool plaatsvinden. Het beweegpark is geschikt voor iedereen, van jongeren tot ouderen. Naast het plaatsen van de beweegtoestellen organiseert Sports2Play een begeleidingsprogramma om mensen er op een veilige en verantwoorde manier gebruik te laten maken, schrijft de organisatie aan RTV1.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal