Direct naar de inhoud.

Politie neemt nepexplosief in beslag in Stadskanaal

  • door:
  • op:
De politie heeft de Korte Hemenweg afgezet voor onderzoek. Foto: Van Oost Media

STADSKANAAL – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een nepexplosief in beslag genomen aan de Korte Hemenweg in Stadskanaal. De politie was daar rond 2.30 uur opgeroepen na een melding dat bij een auto een vreemd voorwerp was aangetroffen. Volgens een politiewoordvoerder leek het voorwerp op een zogeheten pijpbom.

De omgeving werd daarop afgezet en ook werd de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ingeschakeld. Die constateerde na onderzoek dat het om een nepbom ging. Ook de brandweer, ambulancedienst en Koninklijke Marechaussee werden opgeroepen om assistentie te verlenen.

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Daarnaast wordt donderdag buurtonderzoek verricht in de hoop de dader(s) op te kunnen sporen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal