Direct naar de inhoud.

Moederdagactie ‘Rolstoelbus voor Anita’ van de De Schaapsberg heeft €575,- opgebracht

  • door:
  • op:
De vrijwilligers die het bedrag overhandigen | Foto: De Schaapsberg

MUSSEL/ZANDBERG – Ook dit jaar is er weer een goed doel verbonden aan de bezorging van moederdagontbijtjes door De Schaapsberg in Zandberg, na het succes van voorgaande jaren. Op zondagmorgen 14 mei heeft een groep vrijwilligers van ‘Rolstoelbus voor Anita’ de ontbijtjes bezorgd. Er werden zo’n 118 adressen bezocht om 213 ontbijtpakketjes te bezorgen. De uiteindelijke opbrengst van deze hele actie (inclusief enkele giften) is € 575,-.

Anita uit Mussel kreeg in 2018 de diagnose Neuralgische Amyotrofie (NA), een zenuwaandoening die ervoor heeft gezorgd dat ze nu gebonden is aan een rolstoel. Door deze aandoening heeft ze al veel zelfstandigheid en vrijheid moeten opgeven. Een rolstoelbus en aanpassingen in huis kunnen ervoor zorgen dat ze een groot deel van haar zelfstandigheid en vrijheid terugkrijgt. Het kostenplaatje hiervan is echter enorm en de familie kan dit niet zelf financieren.

Het rondbrengen

Voor de vrijwilligers was het afgelopen zondag (moederdag) érg vroeg opstaan. De eersten waren er al om 6:30 om te helpen met inpakken. De rest volgde om 7:00 uur voor het inladen. Daarna gingen de vrijwilligers iedereen een kant op; Stadskanaal, Musselkanaal, Vlagtwedde, Ter Apel en Gasselte. Ze reden door de hele regio. Zo’n 118 adressen werden bezocht om 213 ontbijtpakketjes te bezorgen die in de weken daarvoor al werden besteld.

Opbrengst moederdagactie

De uiteindelijke opbrengst van deze hele actie (inclusief enkele giften) is € 575,00. Anja; ‘Supertrots op alle vrijwilligers, vrienden en familie van Anita. Zonder vrijwilligers (dat waren er dit jaar 16) is zo’n actie niet op te zetten.’ De moederdag-ontbijtjes actie was dit jaar voor het vierde jaar. Het is ondertussen een traditie geworden en een begrip in de regio. De actie van dit jaar kan wederom als succesvol weggezet worden.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal