Direct naar de inhoud.

Burgemeester Berry Link sluit pand in Wildervank vanwege hennepkwekerij

  • door:
  • op:
Foto ter illustratie F: Pixabay

WILDERVANK – De burgemeester van Veendam, Berry Link, heeft een pand aan de Poststraat in Wildervank voor zes maanden gesloten. De politie heeft in het pand een actieve hennepkwekerij met 250 planten ontdekt en ontmanteld.

Het besluit om het pand te sluiten is genomen op basis van het Damoclesbeleid, een bestuursrechtelijke maatregel die voortvloeit uit de Opiumwet. Het stelt de burgemeester in staat om een pand te sluiten wanneer er sprake is van drugshandel of -productie, of wanneer er meer drugs aanwezig zijn dan toegestaan voor persoonlijk gebruik.

De sluiting van het pand vindt plaats naast het strafrechtelijke onderzoek en de vervolging door de politie en het openbaar ministerie. Burgemeester Berry Link benadrukt: “Drugshandel en -productie hebben negatieve gevolgen voor het woongenot, de veiligheid en het sociale klimaat van onze inwoners, met name in de directe omgeving. Hennepkwekerijen en grote hoeveelheden drugs trekken criminele activiteiten aan en kunnen leiden tot gevaarlijke situaties, zoals brand, explosies, waterschade en geweldsincidenten. Door het tijdelijk sluiten van een pand wordt de kans op herhaling van drugshandel en overlast verminderd.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal