Direct naar de inhoud.

Gemeente wil huurwoningen voor jongeren in Smidswal Exloo

  • door:
  • op:
De Smidswal in Exloo staat leeg. | Foto: Janet Oortwijn/RTV Drenthe

EXLOO – De gemeente Borger-Odoorn wil de Smidswal in Exloo, de boerderij naast het gemeentehuis, verkopen aan een partij die er huurwoningen voor jongeren in wil maken. Op dit moment staat de boerderij leeg.

“We willen er woningen in voor jongeren die binnen de huursubsidiegrens vallen”, zegt wethouder Henk Zwiep. De gemeente is nu bezig om uit te zoeken met welke randvoorwaarden de boerderij in de verkoop gaat. Eerder was in de boerderij onder meer jongerenwerk gevestigd.

“We willen de dit zo snel mogelijk in de markt zetten”, aldus Zwiep. “En dan kunnen kandidaten zich inschrijven. We denk aan vijf tot zes huurders.”-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal