Direct naar de inhoud.

30e editie van de Snikkeweek in Musselkanaal: ‘Het zal zeker niet de laatste zijn’

  • door:
  • op:
Bezoekers aandachtig aan het kijken naar de kanowedstrijd. | Foto: Simon Mulder

MUSSELKANAAL- De meimaand in Musselkanaal staat gelijk aan de Snikkeweek, Een week vol met feest en boten. Met dit jaar een bijzonder randje het is namelijk de 30e editie.

Het is gezellig druk in het centrum van Musselkanaal. Helaas valt het aantal bezoekers met een eigen boot dit jaar wel een beetje tegen. Organisator Jan Nieboer hoopt dat dit volgend jaar weer anders zal zijn: ‘We hebben dit jaar wat botenverenigingen ook in Duitsland aangeschreven. Van twee clubs hebben we gehoord dat ze waarschijnlijk volgend jaar deze kant op komen. Dus volgend jaar kunnen er misschien twintig boten bijkomen.’

‘Land in Zicht’

Volgens Nieboer is er door de organisatie ingespeeld op het lage aantal aanwezige boten, door het thema aan te passen: ‘We hebben het thema dit jaar aangepast naar ‘Land in Zicht’. Dat is een beetje met een knipoog gedaan omdat we de activiteiten op het water meer hebben verschoven naar het land.’

De organisator is tevreden over de verloop van het jubileumjaar: ‘We hebben een hele hoop mensen, die wij een plezier doen met deze feestweek. Als bestuur hebben we gezegd ‘dit is de dertigste Snikkeweek, maar zeker niet de laatste.’

Bekijk in de video hoe de Snikkeweek eruit ziet:

Feestweek

De Snikkeweek bestaat uit meer dan alleen bootjes zo is er een viswedstrijd voor de jeugd georganiseerd, een kanowedstrijd, loopballonnen op het water en er is een groot feest met muziek in het centrum met 20 artiesten. Vrijdag is er een braderie en zaterdag een barbecue. De Snikkeweek zal tot komende zondag duren.

Sfeerimpressie

Feest in het centrum. | Foto: Simon Mulder
Kanowedstrijd voor de jeugd. | Foto: Simon Mulder
Loopballonnen bij het Spoordok. | Foto: Simon Mulder
Bootjes bouwen. | Foto: Simon Mulder
De opening. | Foto: Simon Mulder
Foto: Simon Mulder


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal