Direct naar de inhoud.

Goud, zilver en brons voor zwemmers de Brug Veendam tijdens Noordelijke Kampioenschappen

  • door:
  • op:
De hele ploeg wedstrijdzwemmers van de Brug Veendam | Foto: Marinus Hol

REGIO – Het was de laatste grote zwemwedstrijd van het seizoen 2022-2023, maar gelijk ook een hele succesvolle voor 11 zwemmers van de wedstrijdploeg van de Brug regio Veendam. Tijdens de Noordelijke Kampioenschappen zwemmen, voor sporters met een verstandelijke beperking, werden zaterdag 13 mei maar liefst 27 medailles gewonnen op individuele zwemwedstrijden. 14 Maal Goud, 11 maal Zilver en 2 maal Brons. Ook werden er tijdens deze wedstrijden nog eens 17 persoonlijke records verbeterd. De twee deelnemende estafetteploegen van de Brug Veendam wisten daarnaast zowel een zilveren als een gouden medaille te winnen en een grote beker. “Ik raakte even de tel kwijt. Wat een prestaties” aldus coach Grietje Hooiveld.

Aan de Noordelijke Kampioenschappen zwemmen deden 8 verenigingen uit Noord Nederland mee en werd georganiseerd in het zwembad van Sportcentrum De Hullen in Roden door zwemvereniging Flotar.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal