Direct naar de inhoud.

Voorronde van NK Knikkeren in Veendam: ‘Ik win het vaakst met die witte’

  • door:
  • op:
Voorronde van het NK Knikkeren in Veendam © RTV Noord

VEENDAM – Het is 18 graden en het zonnetje schijnt. Perfecte omstandigheden voor de voorronde van het NK Knikkeren voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar in Veendam.

‘We zijn net klaar met de halve finales’, zegt Kevin de Haan van de gemeente Veendam. ‘De kinderen hebben in kleine poules tegen elkaar gespeeld en zijn daarna in een afvalschema verdergegaan. Nu zijn we aanbeland bij de finale van de voorronde.’

‘Het ging best goed’, zegt een van de deelnemertjes. ‘Maar ik knikker ook wel vaak, op het schoolplein bijvoorbeeld.’ Het liefst speelt hij met witte knikkers. ‘Ik denk dat ik daar het vaakst mee win.’

De winnaar van de voorronde mag naar de finale van het NK Knikkeren. Die wordt op zaterdag 1 juli gehouden in het Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Voorronde van het NK Knikkeren in Veendam © RTV Noord

Ook andere sporten

Het knikkerfeest wordt gecombineerd met de Veendammer Sportweek. Zo zijn er ook kinderen aan het hockeyen en volleyballen. En op een matje is een groepje aan het ‘planken’. Met de onderarmen op de grond duwen ze zichzelf omhoog. En dat voelen ze in hun spieren. ‘Het ging goed, maar het is wel zwaar’, zegt een meisje. ‘Ik heb het 45 seconden volgehouden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal