Direct naar de inhoud.

Groot feest bij Mega Piraten Festijn: ‘Op een Engels nummer kun je geen polonaise lopen’

  • door:
  • op:
Het terrein van het Mega Piraten Festijn | © Rutger Breider/RTV1

BORGER – De grootste tent van Europa was weer naar Borger gehaald voor het Mega Piraten Festijn. De formule is daar simpel: tientallen artiesten, duizenden feestende toeschouwers, bier en vooral heel veel Nederlandse muziek om het normaal zo kalme Drentse landschap voor één avond op haar grondvesten te doen schudden.

Organisator Eddie Mensink kijkt tevreden naar de 2023 editie in Borger. ‘Het is gewoon fantastisch’, aldus Mensink vlak voor de stampvolle tent. ‘Het mooie is, mensen blijven komen, ondanks de financieel zware tijden waar we nu in leven.’

Hij benadrukt dat de organisatie er ondanks de stijgende prijzen alles aan doet om de prijzen zo laag mogelijk te houden: ‘Daarbij treden er op een avond maar liefst dertig artiesten op. Van Gerard Joling tot Lee Towers, waar zie je dat nog?’

Over de toekomst van het populaire festijn zit de organisatie dan ook niet in. ‘Nederlandse muziek is populairder dan ooit. Dat is ook niet gek, het heeft gewoon een magie over zich. Daarbij kun je op menig Engels nummer geen polonaise inzetten.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal