Direct naar de inhoud.

Column Teresa in Stadskanaal: Musica è

  • door:
  • op:
Teresa Tassone schrijft wekelijks een column voor RTV1 © RTV1.

RTV1 – Dit keer schrijft Teresa over wat muziek kan betekenen.

De tijd van de (lokale) muziekevenementen is weer aangebroken. Ik ben daar erg aantoe ook. Het sfeertje, de mensen, bekend of alleen bekend van gezicht en natuurlijk de muziek.Hét evenement waar ik mij elk jaar het meest op verheug is ons allen welbekende Pagepop, (heet nu Pagefestival).

Al 35 jaar, als ik mij niet vergis, een begrip.

Wie het niet kent, heeft onder een steen geleefd, komt niet uit Knoal of heeft helemaal niks, niente, nada met muziek. Kan natuurlijk, niet erg. Maar je mist wel iets hoor.

Ondanks dat het inmiddels een festival genoemd wordt, ben ik toch blij met het ouderwetse Pagepop- gevoel wat er altijd hangt. Misschien komt dat door de mensen. Ieder jaar zie ik tot mijn genoegen dezelfde bekende gezichten.

Maar Pagepop heeft ook bekende gezichten verloren.

Ongeveer 16 jaar geleden heb ik één van mijn beste vriendinnen ontmoet op Pagepop. Zij had met haar zus een coverband, die ik daar voor het eerst zag spelen. Wát een toffe vrouwen stonden daar op dat podium. De een blond, lang en stoer, de ander een petit brunette. Het ene na het andere lekkere nummer stampten ze uit de grond.

Onbevreesd als ik was, stapte ik op de mooie brunette af toen we op hetzelfde moment bij de toiletten moesten zijn.

Ik zei tegen haar hoe geweldig ik hun optreden vond en dat ik een tikkeltje jaloers was op hun coolheid. Want laten we eerlijk zijn, vrouwen die een podium kunnen rocken zijn gewoon cool.

J, zo noem ik haar voor het gemak maar even, en ik werden vriendinnen. We hebben samen veel meegemaakt. Lief en leed, zeg maar. Je kent het wel.

Onze zoons schelen een jaar. Dat was mooi meegenomen want wij konden theeleuten terwijl zij speelden. Maar ons mooiste avontuur beleefden wij in 2012. We gingen naar Pinkpop. Voor The Cure.

J had kort daarvoor een VW busje aangeschaft en daarmee zijn we naar Landgraaf afgereisd. Vrijheid, blijheid en zere voeten. Maar wat was het geweldig.

Dit jaar zal Pagepop vast weer een gezellig muziekfeest worden, maar ik sta even stil bij de zus van J:

C had een onmetelijke kennis van muziek. Zij had nog op dat podium moeten staan.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal