Direct naar de inhoud.

‘Toetsenbordtuig’ probeert bezoekers bioscoop Smoky te bedonderen

  • door:
  • op:
De entree van bioscoop Smoky in Stadskanaal. | Foto: Eigen foto

STADSKANAAL – De eigenaar van bioscoop Smoky in Stadskanaal schrok behoorlijk toen hij dinsdagochtend berichtjes ontving van oplettende klanten. Op de facebookpagina van de bioscoop zou hen om creditcardgegevens zijn gevraagd.

‘Klik er niet op’, roept bioscoopeigenaar Koos Abeln dinsdagochtend in het Radio Noord-programma Edwin op Noord. Het gaat namelijk om oplichtingspraktijken.

Nep-account

De facebookpagina van de oplichters lijkt precies op die van bioscoop Smoky. Mensen krijgen een bericht dat ze bioscoopkaartjes hebben gewonnen. En of ze, om deze te ontvangen, hun creditcardgegevens kunnen invullen. Abeln: ‘Wij zouden klanten nooit om creditcardgegevens vragen.’

De bioscoop in Stadskanaal doet vaak weggeefacties. Zo probeert Abeln na de slechte jaren met corona en de energiecrisis zijn klantenkring weer op te bouwen. Abeln: ‘En dan probeert dat toetsenbordtuig je goede naam te bezoedelen.’

‘Gewoon klote’

Abeln heeft meteen contact opgenomen met Facebook, maar het nep-account uit de lucht halen blijkt nog niet zo makkelijk. Abeln: ‘Ze zitten lekker anoniem op hun slaapkamer en proberen iedereen op te lichten.’

Via zoveel mogelijk verschillende kanalen probeert hij zijn klanten te waarschuwen. ‘We zijn niet gehackt, dus er liggen gelukkig geen gegevens op straat. Maar het is gewoon klote. Ik hoop dat niemand er schade aan heeft overgehouden.’-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal