Direct naar de inhoud.

Gratis lunch in gevaar bij OBS Meester Neuteboom door tekort aan vrijwilligers

  • door:
  • op:
Gratis lunch bij OBS Meester Neuteboom in Stadskanaal| Foto: OBS Meester Neuteboom

STADSKANAAL – Bij OBS Meester Neuteboom in Stadskanaal kunnen kinderen gratis lunch krijgen. De ambitie was eigenlijk om elke dag een gratis lunch te gaan verzorgen voor de kinderen, maar dit lukt voor nu alleen nog maar op één dag vanwege het ontbreken van vrijwilligers.

Waarom belangrijk?

De lunch is heel belangrijk omdat de lunch die meegegeven wordt niet altijd even gezond is. “Het aantal kinderen die geen lunch mee heeft naar school is gelukkig nog aardig gering, maar het komt wel voor. Daarnaast is de lunch die meegegeven wordt niet altijd even gezond”, verteld een woordvoerder van OBS Meester Neuteboom. Ook vindt de school eigenlijk dat dit goeie initiatief niet mag verdwijnen. “De bedoeling is dat de vrijwilligers eerst op de maandag van 10.30 uur tot 12.30 uur mee gaan helpen met het voorbereiden en verstrekken van een lunch aan de schoolkinderen. Als er genoeg vrijwilligers zijn, dan is het mogelijk om dit de hele week te gaan doen”, aldus OBS Meester Neuteboom.

Aanmelden

Mensen die zich aan willen melden als vrijwilliger, kunnen contact opnemen met de school.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal