Direct naar de inhoud.

Nieuw-Buinen geniet volop van feestweek: ‘Goed kijken voor een vervolg!’

  • door:
  • op:
Nieuw-Buinen bestaat 200 jaar © Creagency

NIEUW-BUINEN – Het veendorp Nieuw-Buinen bestaat dit jaar tweehonderd jaar en dat is reden voor een feestje. De organisatie, onder leiding van voorzitter Peter Zwiers, heeft het dorp in beweging gekregen. Van woensdag tot en met zondag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. Daarnaast zijn ook alle straten versierd. Als afsluiter zijn er twee feestavonden georganiseerd.

Op de feestavond van vrijdag spreken we Zwiers. Hij is erg enthousiast over de afgelopen week. ‘We zijn woensdag begonnen met een prachtige sociale avond. De burgemeester opende de feestweek. Daarna waren er verschillende optredens van lokale artiesten. ’s Middags waren er al speelactivteiten voor de kinderen.’

Drukbezochte activiteiten

Ook op de donderdag en vrijdag waren er verschillende succesvolle activiteiten. Zo was donderdagavond de pubquiz met vijftig teams. donderdagmiddag was er een muziekmiddag met liedjes uit grootmoeders tijd. Vrijdag was er een dorpswandeling en de goedbezochte voorstelling Veenkracht. Als afsluiter konden de inwoners naar de feesttent in het dorp.

Tekst gaat verder onder video

Marathondag

‘Zaterdag is onze marathondag’, aldus een trotse Zwiers. ‘We beginnen met een dorpsontbijt. Ook is er een foto-expositie en ’s middags is er een oldtimer tourrit. Meer dan tweehonderd old-timers hebben zich verbonden aan het evenement.’ Ook wordt er ’s middags een reünie georganiseerd. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met lokale zanger Arjan Plat, De Dikdakkers en Jannes.

Op zondag start het dorp met een gezamenlijke kerkdienst buiten bij het MFA-gebouw. ”s Middags wordt er dan nog een klein festival georganiseerd door de kerken op die locatie. ’s Avonds is dan nog de prijsuitreiking van de versiering en komt goochelaar Steven Kazan de feestweek afsluiten.

Niet vijftig jaar wachten

Zwiers hoopt dat hij niet nog eens vijftig jaar hoeft te wachten op zo’n groot feest in het dorp. ‘Ik denk dat we in het dorp maar eens even heel goed moeten kijken hoe we dit een vervolg kunnen gaan geven.’



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal