Direct naar de inhoud.

SV Borger degradeert naar vierde klasse

  • door:
  • op:
SV Borger incasseert een tegendoelpunt © Alle Oldenbeuving/SV Borger

BORGER – In de halve finale voor promotie naar en degradatie uit de derde klasse kende Borger een loodzware middag. Het lukte de Borgerse ploeg niet om de missie te doen slagen en daarmee is het seizoen definitief voorbij.

Voor Borger stond er ontzettend veel op het spel tegen Omlandia uit Ten Boer. Een nederlaag zou degradatie betekenen voor de selectie van Borger-trainer Arne Joling. Die kant leek het al snel op te gaan in de eerste helft toen Jeremy van Coevorden de gasten na een dik kwartier aan de leiding bracht.

Als Borger nog zicht wilde houden op de finale van de nacompetitie zou de thuisploeg geen tegengoal meer moeten incasseren, maar daar dacht Jeroen Dijkhuizen tien minuten na rust heel anders over. Met nog een dik uur op de klok zette Borger alles op alles om de spanning terug te brengen. Kansen kreeg Borger ook wel, maar het ontbrak vooral aan overtuiging zag Joling.

“Als je ze zelf niet maakt, dan valt die aan de andere kant en wij hadden ook wel wat pech met blessuregevallen tijdens de wedstrijd”, stelt Joling. “Maar dat is niet de reden voor onze degradatie. De versterkte degradatie heeft ons dit seizoen parten gespeeld, maar ik weet zeker dat we volgend seizoen sterk terugkeren.”



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal