Direct naar de inhoud.

Veendammer Lukkien verliest in laatste duel met Emmen

  • door:
  • op:
De 50-jarige Veendammer gaat van Emmen naar Groningen © Twitter Dick Lukkien

EMMEN – Veendammer Dick Lukkien verloor ook in eigen huis van voetbalclub Almere City. De eindstand bleef staan op 1-2. Afgelopen dinsdag verloren de emmenaren al in Almere, maar ook de thuiswedstrijd werd verloren. Lukkien hoopte in zijn laatste duels met Emmen de club in de eredivisie te behouden, wat niet gelukt is. Na zeven jaar neemt hij zondagavond afscheid van de club.

Emmen liet in de eerste helft een sterk FC Emmen zien. Almere City liet de thuisspelende club de bal veel rondspelen zonder zelf veel druk te zetten. Dat bleek ook uit de statistieken. De voetballers in het rood-wit hadden 67% balbezit.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Almere City scoorde in het begin van de tweede helft twee doelpunten rap achter elkaar. Emmen begon harder te spelen, maar scoorde vlak na de twee tegendoelpunten ook zelf een doelpunt.

Laatste klus

Veendammer coach Lukkien hoopte als laatste klus om Emmen te behouden in de eredivisie. Na zeven jaar verlaat hij de club in het rood-wit. De coach zal vanaf aankomend seizoen aan het roer staan bij de spelersboot van FC Groningen. Volgend seizoen zal hij dus zijn oude club opnieuw tegenkomen, maar dan in de Keukenkampioen Divisie.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal