Direct naar de inhoud.

Zomerse temperaturen houden ook komende week aan, voorlopig geen regen te bekennen

  • door:
  • op:
© Rutger Breider/RTV1

REGIO – Na een van de koudste en natste lentes uit de geschiedenis zwaait het seizoen toch nog af met hoge temperaturen en flink wat zon uren. Na een tropisch weekend zal ook komende week zomers warm zijn met een overvloed aan zon.

Maandag begint redelijk koel met in de vroege ochtend temperaturen tussen de vijftien en twintig graden. Later in de ochtend zal het kwik echter snel oplopen en kunnen we temperaturen rond de achtentwintig graden verwachten met hier en daar wat sluierbewolking.

Klein beetje koeler

Ook dinsdag kunnen we tropische temperaturen verwachten. Verwacht wordt dat het kwik net rond de dertig graden zal schommelen met temperaturen tussen de zeven- en negenentwintig graden. De rest van de week zal langzaam koeler verlopen. Woensdag en donderdag kunnen we een temperatuur van zo’n vijfentwintig graden verwachten, ’s nachts zal het kwik zakken tot een graad of elf.

Het weekend zal redelijk hetzelfde zijn met temperaturen tussen de twee- en vijfentwintig graden. Zondag is er kans op bewolking, maar het blijft warm.

Geen regen

Op de weerbeelden is er voor de komende week geen druppel regen te bekennen en verwacht wordt dat ook de week erna de droogte zal aanhouden. Van grote droogteproblemen is op dit moment nog geen sprake, laat Weeronline weten. Maar mocht de droogte daadwerkelijk nog weken aanhouden, zullen er op den duur sproeiverboden worden ingesteld.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal