Direct naar de inhoud.

Twee nieuwe opvanglocaties voor Oekraïners in Drouwenermond

  • door:
  • op:
Een van de nieuwe locaties in Drouwenermond © Google Streetview

DROUWENERMOND – De gemeente Borger-Odoorn heeft aangekondigd dat er binnenkort twee nieuwe opvanglocaties worden geopend in Drouwenermond om onderdak te bieden aan Oekraïense vluchtelingen. De woningen aan het Zuiderdiep 16 en 52 zullen gedurende een jaar worden gebruikt om tien en twaalf vluchtelingen respectievelijk onderdak te bieden.

Wethouder Bernard Jansen benadrukt het belang van evenredige spreiding van de opvanglocaties over de verschillende kernen in de gemeente. Hij benadrukt ook dat de voorkeur wordt gegeven aan kleinere locaties, omdat dit goed past bij de gemeente Borger-Odoorn. Zolang er nog Oekraïense vluchtelingen naar de gemeente blijven komen, zorgt de gemeente voor voldoende opvangplekken. Het streven is om tot minstens half 2024 onderdak te blijven bieden aan Oekraïense vluchtelingen.

Om de omwonenden te informeren over de nieuwe opvanglocaties, heeft de gemeente op dinsdag 6 juni een informatiebijeenkomst georganiseerd. Op deze bijeenkomst kregen omwonenden de gelegenheid om vragen te stellen en werden ze op de hoogte gesteld van de plannen en het doel van de opvanglocaties.

Met deze nieuwe opvanglocaties toont de gemeente Borger-Odoorn haar betrokkenheid en solidariteit met de Oekraïense vluchtelingen, en zorgt zij voor een menswaardig onderkomen voor hen die hun thuisland zijn ontvlucht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-