Direct naar de inhoud.

Twee Veendammer bedrijven genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs

  • door:
  • op:
Witec uit Stadskanaal won de prijs in 2019 © Groninger Ondernemingsprijs

VEENDAM/GRONINGEN – Erotiekbedrijf Easytoys en logistiekbedrijf Oldenburger|Fritom zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs. Naast de twee Veendammer bedrijven zijn er nog acht anderen genomineerd voor deze prijs.

Al 25 jaar wordt er een Groningse onderneming in het zonnetje gezet door middel van de Groninger Ondernemingsprijs. Alleen in 2020 werd er geen winnaar gekozen. Dit alles vanwege de bekende corona-reden.

‘Het is voor bedrijven die meedoen behoorlijk belangrijk’, zegt voorzitter Winfryd de Haan tegen RTV Noord. ‘In eerste instantie is het de erkenning. En hoe verder je in de competitie komt, hoe spannender het natuurlijk wordt. En hoe groter de eer.’

Criteria

Er zijn verschillende criteria waaraan een bedrijf met voldoen om genomineerd te worden voor de prijs. Het bedrijf moet minimaal vijf jaar bestaan. Daarnaast moeten er ook tien werknemers zijn. Ook moet het een gezond bedrijf zijn. Het laatste criterium ligt voor de hand, maar is niet onbelangrijk. Het bedrijf moet gevestigd zijn in de provincie Groningen.

Een jury bestaande uit gedeputeerde IJzebrand Rijzebol (financiën en economische zaken) en de directeurs van de twee voorgaande winnaars kiest de winnaar van 2023 uit.

Eerdere winnaars

Eerdere winnaars uit de regio zijn Witec uit Stadskanaal (2019), Paragon Pet Products uit Veendam (2008), Variass uit Veendam (2007) en Vertis Holding uit Veendam (2005)



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal