Direct naar de inhoud.

Tweede Kamer neemt motie aan voor extra aandacht Nedersaksenlijn

  • door:
  • op:
De Tweede Kamer tijdens de stemming van dinsdagmiddag | © tweedekamer.nl

DEN HAAG – De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag een motie aangenomen waarin gepleit wordt om de treinverbindingen Nedersaksenlijn en Lelylijn extra aandacht te geven bij de definitieve investeringen in de provincie Groningen. 

Kamerleden Vedder en Van Wijngaarden vragen in de motie het kabinet in de definitieve investeringen de spoorlijnen extra zwaar te laten wegen. Ook vragen ze het kabinet extra haast te maken met de realisatie van de spoorlijnen. 

Het kabinet investeert de komende jaren in totaal 22 miljard in de provincie Groningen, als ereschuld voor de aardbevingsproblematiek. Van daaruit moet er 85 miljoen beschikbaar worden gesteld om het eerste gedeelte van de Nedersaksenlijn – de treinverbinding tussen Stadskanaal en Veendam – te realiseren. 

Nedersaksen- en Lelylijn

Naast de Nedersaksenlijn wil de Kamer dat er ook extra aandacht voor de Lelylijn, een spoorlijn die Groningen met Lelystad moet verbinden. De Nedersaksenlijn zal Stadskanaal via Veendam met Groningen gaan verbinden en op den duur doorlopen naar Almelo.

De Nedersaksenlijn met in het rood de eerste fase: Veendam-Stadskanaal | © RTV Noord


-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal