Direct naar de inhoud.

Ondanks landelijk dalende trend meer winkels in Veendam en Borger-Odoorn

  • door:
  • op:
Een leegstaand pand tegenover juwelier Kremer (foto: Ariënne Dozeman)

REGIO – Nederland telde afgelopen jaar minder fysieke winkelvestigingen op 1 januari 2023. Dit zijn 1,6 duizend winkels minder dan een jaar eerder. Dit is de sterkste daling sinds het uitbreken van de coronapandemie. Het aantal winkels in schoenen en lederwaren daalde het sterkst, het aantal winkels in overige voedingsmiddelen steeg het meest. Dit blijkt uit voorlopige cijfers van het CBS.

Opvallend aan de cijfers zijn dat de winkelvestigingen in Veendam en Borger-Odoorn niet zijn gedaald, maar zijn gestegen. In Borger-Odoorn met 1,1% en in Veendam met 3,0%.

‘Wij verkopen gezelligheid’

Voor ondernemer Laurens Oldenbeuving is het niet gek dat de winkels in de gemeente Borger-Odoorn stijgen. ‘Er komen nog steeds veel toeristen naar onze gemeente. We blijven actief en bieden snelle service. Wij verkopen gezelligheid en spelen in op de beleving.’

‘Incidentele succesjes’ in Veendam

In Veendam zijn er door de BIZ (bedrijven investeringszone) en de gemeente diverse initiatieven ontplooid om de leegstand terug te dringen. Dat geven centrummanagers Sievert Uneken en Misscha de Gier aan bij RTV1. Uneken: ‘Dit heeft tot incidentele succesjes geleid maar nog niet het gewenste resultaat.’

De gemeente Veendam en de BIZ zijn druk bezig om de laatste hand te leggen aan een nieuwe centrumvisie. Aanpak van de leegstand is een belangrijk onderwerp in deze visie en zal dan prominent op de agenda komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-