Direct naar de inhoud.

Ultraloper Piet Wiersma uit Wildervank behaalt indrukwekkende tweede plaats

  • door:
  • op:
Wiersma tijdens zijn loop in Zuid-Afrika © Nedbank Sport

WILDERVANK – Ultraloper Piet Wiersma, afkomstig uit Wildervank, heeft afgelopen zondag een opmerkelijke prestatie geleverd tijdens de Comrades Marathon in Zuid-Afrika. Met zijn buitengewone doorzettingsvermogen en vastberadenheid voltooide Wiersma bijna negentig slopende kilometers en eindigde uiteindelijk als trotse tweede, slechts een haartje verwijderd van de felbegeerde eerste plaats.

Met een indrukwekkende reputatie als ultraloper was Piet Wiersma vastbesloten om zijn grenzen te verleggen en de uitdaging aan te gaan in de Comrades Marathon, een van ’s werelds meest veeleisende hardloopwedstrijden. Op de ochtend van de race stond Wiersma vol adrenaline en vastberadenheid aan de startlijn in Zuid-Afrika.

Gedurende de slopende tocht van bijna negentig kilometer toonde Wiersma een ongelooflijk doorzettingsvermogen. Met een gemiddeld tempo van 3:35 minuten per kilometer liet hij zien dat hij een geduchte concurrent was.

Epische eindsprint

Na een intense strijd op het uitdagende parcours van de Comrades Marathon, zag Wiersma uiteindelijk de finishlijn in de verte opdoemen. Met een eindsprint en een tijd van 5 uur, 14 minuten en 1 seconde, voltooide hij zijn buitengewone race. Helaas kwam de Zuid-Afrikaanse loper Tete Dijana slechts zeven seconden eerder over de finish en claimde de eerste plaats.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal