Direct naar de inhoud.

Veendam start met wijkvernieuwing Noordwest op z’n Best

  • door:
  • op:
Woningen aan de H.J. Topstraat in Veendam. | Foto: Google Streetview

VEENDAM – De gemeente Veendam begint deze zomer samen met woningcorporatie Acantus met het verbeteren en verduurzamen van de eerste 28 portiekwoningen aan de H.J. Topstraat in Veendam Noordwest.

Begin deze zomer wordt begonnen met de aanpak van de eerste twee leegstaande woningen. Na de bouwvak begint de woningcorporatie aan de bewoonde woningen. Met de verbeteringen worden de woningen volgens Accantus energiezuiniger, comfortabeler en krijgen ze een vernieuwde uitstraling.

De 28 portiekwoningen zijn het begin van de eerste werkzaamheden in de wijkvernieuwing ‘Noordwest op z’n Best’. Uiteindelijk wil de corporatie 272 woningen verbeteren als onderdeel van deze wijkaanpak.

Verdere verbetering van Noordwest

Noordwest op z’n Best is een initiatief van Gemeente Veendam, welzijnsorganisatie DeBasis, huurdersorganisatie Commissie Huurzaken en woningcorporatie Acantus.  Naast het verbeteren van de woningen zijn de organisaties samen met de bewoners bezig met het verbeteren van de verkeersveiligheid, het terugbrengen van vuil op straat en het creëren van een groenere, leefbare en natuurvriendelijke omgeving.

Buurthuiskamer

Ook is er aandacht voor de sociale opgave in de wijk. Input voor deze plannen zijn onder andere opgehaald bij bewoners in de wijk via een enquête. Daarnaast is er voor het project is in 2021 een buurthuiskamer ingericht. Hier kunnen bewoners terecht voor vragen over de aanpak, maar ook voor andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij geldzaken, vragen over formulieren, het lenen van tuingereedschap of gewoon een kop koffie.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal