Direct naar de inhoud.

Grote brand bij bosperceel Musselkanaal onder controle (UPDATE)

  • door:
  • op:
De brand bij het bosperceel ยฉ Rutger Breider/RTV1

MUSSELKANAAL – Aan de Telefoonweg in Musselkanaal brak vrijdagmiddag een grote brand uit bij een bosperceel. De brand werd vrij snel opgeschaald naar een grote brand. Inmiddels is de brand onder controle, zo meldt de brandweer.

Er zijn brandweerwagens uit Stadskanaal, Ter Apel en Veendam gealarmeerd. Vanaf de N366 is al een grote rookontwikkeling te zien.

Het vuur verspreidde zich snel door de natuurlijk zoals ook is te zien op onderstaande foto. Daardoor werd ook een natuurbrandenpeloton uit Drenthe opgeroepen. Zij komen uit Dwingeloo, Vries, Sleen en Westerbork. Met 4×4 terreinwagens gaan zij het bosperceel in.

Bewoners geรซvacueerd

Inwoners vlakbij de bosbrand, in de straat Horsten, werden rond half zeven geรซvacueerd. Iets na half acht meldde de brandweer dat de brand onder controle is waardoor overslag naar naastgelegen percelen niet mogelijk is. Een woordvoerder geeft aan dat de brand over ‘een uur of twee waarschijnlijk in z’n geheel onder controle zal zijn’.

Een grasveld is volledig verschroeid. | Foto: Simon Mulder

Dit bericht is geรผpdatet met het nieuws dat de brand onder controle is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-