Direct naar de inhoud.

Voedselbank StadsWolde organiseert allereerste open dag in Stadskanaal

  • door:
  • op:

STADSKANAAL – De nieuwe Voedselbank StadsWolde organiseert op 24 juni van 13.00 uur tot 16.00 uur haar allereerste open dag. De voedselbank wil op die manier inwoners, ondernemers en raadsleden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde kennis laten maken met de nieuwe voedselbank en een kijkje laten nemen in het nieuwe pand.

Voedselbank StadsWolde is opgericht op 1 oktober 2022 en heeft als doel tijdelijke ondersteuning te bieden aan mensen in nood. De voedselbank voorziet individuen en gezinnen van voedselpakketten om hen een steuntje in de rug te geven. Om deze ondersteuning te kunnen bieden, is de voedselbank afhankelijk van donaties in de vorm van voedselproducten en geld.

Tijdens de open dag zullen vrijwilligers uitgebreide uitleg geven over hun werkzaamheden, de inhoud van de voedselpakketten en de verschillende manieren waarop particulieren en ondernemers de voedselbank kunnen steunen. Bezoekers worden tevens opgeroepen om een houdbaar voedselproduct mee te nemen, zoals rijst, macaroni of potgroenten, om bij te dragen aan de voedselvoorraad van de voedselbank. Deze donaties zullen worden gebruikt om meer mensen in nood te kunnen helpen.

Bewust maken van voedselonzekerheid

Goziena Brongers, voorzitter van Voedselbank StadsWolde, zegt: ‘We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt sinds de oprichting van Voedselbank StadsWolde, en we willen graag alle inwoners en lokale ondernemers bedanken voor hun voortdurende steun. Onze open dag is een mooie kans om samen te komen, ons werk te delen en mensen bewust te maken van de voedselonzekerheid die in onze regio bestaat. We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk mensen te verwelkomen en hen te laten zien hoe we samen een verschil kunnen maken in het verlichten van armoede.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-