Direct naar de inhoud.

Column Teresa in Stadskanaal: Verkoeling

  • door:
  • op:
Teresa schrijft wekelijk een column voor RTV1. | Foto: Eigen Foto

RTV1- Tis eigenlijk nooit goed hier in Nederland. As we speak is er sprake van een heuse hittegolf. Tenminste, dat is wat ik om mij heen veel hoor. Het is té warm. En daarbij is het ook nog te droog en te benauwd.

Persoonlijk heb ik er eigenlijk niet zo’n last van, ik heb immers een schitterend zwembad opgezet, dus als ik het te warm krijg plons ik in het verkoelende water. Nou ja, plonzen klinkt heel flink, in realiteit gaat dat iets anders. Uiterst bedachtzaam stap ik met 1 been tegelijk over de redelijk hoge rand en wanneer ik met beide benen in het water sta, laat ik mij in slow motion centimeter voor centimeter zakken. Want dat water voelt in eerste instantie aan alsof je je in een bak met ijs begeeft.

Maar als je eenmaal gesetteld bent, dan is het een weelde. Een oase van verkoeling en ontspanning. De ogen gaan erbij dicht en je waant je op een luxe zon, zee en strandvakantie.

Tot het moment dat de kinderen erbij komen.

Koudwatervrees is iets waar ze nog nooit van hebben gehoord, nee zij plonzen dus wél. Eenmaal in het water, worden alle zwembad attributen tevoorschijn gehaald. Oké, ik ben me ervan bewust dat ik zelf al die accessoires heb aangeschaft en ik vind zo’n waterschietapparaat (pistool klinkt zo agressief) ook best grappig. Maar niet in mijn gezicht of in mijn oor. Meedoen is dan de beste optie, dus we spetteren erop los. Participeren wordt door de kinderen altijd enorm gewaardeerd, dus dan doe ik dat.

Na een kwartier ben ik daar in principe wel weer klaar mee. Mijn kind houdt het vaak wat langer vol. Een typisch voorbeeld van het verschil in volhouden tussen ouder en kind. Een kind kan over het algemeen iets langer volhouden dan een ouder, als het gaat om activiteiten voor kinderen.

10 minuten per dag in een zwembad kunnen afkoelen is natuurlijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar wees niet getreurd. Verkoeling is er in alle soorten en maten:

Ik gok dat iedereen wel een emmer of twee in huis heeft. Zo niet, dan raad ik je aan er 2 te halen. Let wel op dat ze groot en diep genoeg zijn voor 1 voet. Het mooiste is natuurlijk dat je er tot de enkels of nog mooier, tot de kuiten in kan. Dat kun je natuurlijk altijd even uitproberen thuis, of in de winkel.

Deze 2 emmers vul je met water op een temperatuur naar wens. Vervolgens neem je plaats in je favoriete stoel en laat je je voeten rustig zakken in het heerlijke water. Het resultaat is een moment van pure ontspanning, verkoeling en de geruststellende gedachte dat niemand erbij in kan plonzen.-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal