Direct naar de inhoud.

Terugblik 33ste Pagefestival: ‘In het westen hebben we geen weet van dit soort mooie festivals’

  • door:
  • op:
Het veld voor het hoofdpodium op zaterdagavond | © Hielke Bosch/RTV1

STADSKANAAL – De 33ste editie van het Pagefestival is bijna ten einde. Zowel artiesten als de organisatie kijkt terug op een geslaagde editie met veel zon en muziek. 

Vrijdagavond stond onder meer de band Drukwerk op het podium, met als lead-zanger de 73-jarige Harry Slinger. ‘In het westen weten we helemaal niet dat er dit soort festivals hier in het noorden zijn’, vertelt hij vlak na hun optreden. ‘En dan is het zo leuk als je gevraagd wordt om hier te komen.’

De laatste keer dat Drukwerk op Pagefestival stond is alweer vijf jaar geleden, maar een terugkeer sluit Springer voor de toekomst zeker niet uit. ‘Je weet het nooit. Bij leven en welzijn kom ik graag terug.’

‘We hebben iets goeds gedaan’

Ook mede-organisator Nico Wiersema heeft genoten van het afgelopen weekend. Hij blikt op zaterdag alvast even terug. ‘Vrijdag was fantastisch. En die Harry Slinger, 73 jaar en gaat los als een jonge jongen op het podium, fantastisch’, zegt Wiersema enthousiast. Achter hem kun je de nostalgische klanken van ABBA horen. De Professor Nomad band brengt namelijk met twee zangeressen een tribune aan de Zweedse band. Vlak daarna verschijnen De Kraaien op het podium die op het inmiddels donkere veld een waar spektakel neerzetten. 

‘We hebben echt het gevoel dat we hier met z’n allen iets goeds gedaan hebben’, besluit Wiersema. En of het festival volgend jaar terugkomt? ‘Absoluut, en nog vele jaren daarna.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-