Direct naar de inhoud.

HOVC blijft in tweede klasse; wedstrijd stilgelegd vanwege incident met traumaheli

  • door:
  • op:
Nick Matthijssen klom gelukkig zelf op de brancard, waarna hij werd afgevoerd. Inmiddels is bekend dat hij alweer naar huis mag F: RTV Drenthe

ROLDE/ODOORN – De schrik was groot en het voetbal, na de onderbreking van zo’n half uur, was eigenlijk voor niemand meer leuk. Het incident met Beilen-speler Nick Matthijssen in de 53ste minuut van het nacompetitieduel tegen HOVC, voor lijfsbehoud in de 2e klasse, had de nodige impact op beide ploegen.

De 3-1 stand (voor HOVC) bleef dan ook op het scorebord staan, waardoor de fusieclub tweedeklasser blijft en Beilen degradeert naar de 3e klasse.

Maar daar maalde na afloop eigenlijk niemand om op Sportpark Boerbos in Rolde. Nadat Matthijssen in een duel hard werd geraakt door een verdediger van HOVC (hoofden tegen elkaar) sloeg de paniek heel even toe, toen de 21-jarige aanvaller van Beilen na een soort epileptische aanval roerloos bleef liggen en even niet aanspreekbaar was. Nadat de speler op het veld werd geholpen door de verzorgers van beide teams en een toegesnelde BHV’er (die op dat moment aanwezig was bij een beachvolleybaltoernooi naast het voetbalveld) arriveerden twee ambulances en de traumaheli.

Gelukkig kon Matthijssen zelf op de brancard stappen, waarna hij – onder applaus – werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Inmiddels is bekend dat hij, na verschillende onderzoeken, weer naar huis mag.

HOVC de terechte winnaar

HOVC was in de eerste helft op de strakke grasmat van Rolder Boys de bovenliggende partij. De formatie van trainer Erik de Jong, die dit seizoen (na zes jaar vv Beilen) voor het eerst trainer is van de fusieclub, voetbalde gemakkelijker en had vooral in spits Frank Fokke een sterk wapen: balvast en doelgericht. Dat laatste bewees de oud-spits van Alcides vorige week nog maar weer eens toen hij vier keer scoorde in de halve finale van de nacompetitie tegen Muntendam (5-1). De nummer 10 van HOVC zorgde na zo’n tien minuten ook tegen Beilen voor een treffer. Koppend maakte hij de 1-0. Gerben Beek verdubbelde vijf minuten later de score en vlak voor rust liet Fokke een uitgelezen mogelijkheid liggen op de 3-0 door een penalty snoeihard tegen de lat te schieten.

Een wereldgoal, kort na de pauze, van Mark van Bergen betekende toch de derde HOVC-treffer. Zijn afstandsshot verdween schitterend in de kruising. Beilen gaf nog niet op en Matthijssen zorgde amper twee minuten later, na een sterke individuele actie, voor de 3-1. Verder kwamen de geelhemden niet, want na de onderbreking en de trieste aftocht per ambulance van de Beilen-schutter waren de gedachten logischerwijs niet meer echt bij het voetballen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-