Direct naar de inhoud.

Onstwedder Boys promoveert naar 3e klasse na spannende wedstrijd tegen SJS

  • door:
  • op:
De spelers van Onstwedder Boys vieren de overwinning © RTV Noord

MUSSELKANAAL – Op een zonovergoten sportpark van vv Musselkanaal vond afgelopen weekend een spectaculaire wedstrijd plaats tussen SJS en Onstwedder Boys, waarbij handhaving op het spel stond voor SJS en promotie voor Onstwedder Boys naar de 3e Klasse van de KNVB. De 750 toeschouwers werden getrakteerd op een wedstrijd vol spanning en kwaliteit, en werden vooraf al in de stemming gebracht door kleurrijke sfeeracties met oranje en blauwe rookpotten.

Het was Onstwedder Boys die in het begin het initiatief nam en een licht veldoverwicht creëerde. In de 11e minuut resulteerde dit in een prachtige goal van Sem Nieuwenhuis, die een voorzet van Jarno Sterenborg beheerst afmaakte, waarmee de stand op 0-1 kwam te staan.

Lange ballen vanuit SJS

SJS liet zich echter niet zomaar aan de kant zetten en met name Tom Boels viel op door zijn uitstekende acties. Desondanks kon hij het tij niet volledig keren voor zijn ploeg. Ondertussen probeerde SJS met lange ballen de spitsen te bereiken, maar slaagde daar maar ten dele in.

Tekst gaat verder onder video:

Het wedstrijdverslag in beeld

De beste kans voor SJS kwam in de 24e minuut toen Tom Boels een briljante solo-actie maakte door de defensie van de Boys, maar doelman Nick Wagenaar wist nog net redding te brengen. In de 45e minuut ontving Sven Jaergers een gele kaart na een ruwe onderbreking van een aanval van SJS. Beide teams gingen de rust in met een 0-1 voorsprong voor Onstwedder Boys.

Sterk begin tweede helft voor Onstwedder Boys

De tweede helft begon met een wissel voor SJS, waarbij Youri Bos het veld betrad voor Gijs Raadsveld. SJS nam gelijk het initiatief en zette Onstwedder Boys onder druk. Echter, in de tegenstoot wist Sem Nieuwenhuis de stand naar 0-2 te brengen in de 57e minuut. Een pass vanuit het middenveld werd uitstekend beoordeeld door Nieuwenhuis, die met een snelle actie vanaf de rechterkant doelman Brian de Jong wist te passeren.

Het leek erop dat SJS verslagen was, maar niets was minder waar. SJS verhoogde het tempo en kreeg ook enkele kansen. In de 70e minuut scoorde Kay Rijkens voor SJS, waarmee de stand op 1-2 kwam te staan. Onstwedder Boys voerde ook nog een wissel door, waarbij Mart Wilzing het veld betrad voor Harm Visser.

Blessuretijd

In de 8e minuut van de blessuretijd wist Gerwin Heidema namens SJS te scoren, waarmee hij de stand gelijk trok naar 2-2 en een verlenging afdwong.

Winnende doelpunt

De verlenging bracht een spannende strijd met zich mee. In de 13e minuut van de verlenging werd Bert Jan Wilzing ingebracht voor Jarno Sterenborg bij Onstwedder Boys. En Wilzing maakte direct een impact, aangezien zijn eerste balcontact meteen een beslissende was. Hij scoorde het winnende doelpunt, waarmee de stand op 2-3 kwam te staan. Onstwedder Boys promoveert daarmee naar de 3e Klasse, terwijl SJS degradeert en de plaats van Onstwedder Boys zal innemen in de 4e Klasse.

Tot slot verdient de 20-jarige scheidsrechter Mendé Bosma uit Surhuisterveen een compliment voor het uitstekend fluiten van deze wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-