Direct naar de inhoud.

Scapino Stadskanaal na brand open op tijdelijke locatie

  • door:
  • op:
Het tijdelijke pand van de Scapino in Stadskanaal © Rutger Breider/RTV1

STADSKANAAL – Precies een maand na de brand in het pand van schoenenwinkel Scapino aan de Hoofdstraat in Stadskanaal, ging de winkel afgelopen zaterdag open op een tijdelijke locatie. Tijdens de opening waren veel trouwe klanten die al snel een bezoekje brachten aan de winkel. Allemaal opgelucht dat ze weer in hun vertrouwde schoenenwinkel konden shoppen.

Algemeen directeur Adem Doymaz is speciaal voor deze gelegenheid naar Stadskanaal gekomen. Hij is trots op zijn medewerkers. ‘Een nieuwe winkel neerzetten, vraagt altijd veel van het personeel, maar ook van de organisatie en de bouwteams. Er is dag en nacht gewerkt om zo snel mogelijk open te gaan. Eigenlijk voldoet het pand aan bijna al onze wensen en is het een volwaardige winkel geworden.’

De missie om een geschikt pand te vinden, was niet erg moeilijk. Doymaz: ‘Stadskanaal is gelukkig niet erg groot. We zagen al snel dit pand. We wilden ook snel weer open voor onze klanten.’

Tekst gaat verder onder video

Slachtofferhulp

‘De brand was een grote schrik voor al ons personeel. Het heeft meer impact gehad dan dat je in eerste instantie zou denken.’ Tijdens de brand is al het personeel veilig uit het gebouw gekomen. De algemeen directeur heeft al zijn personeelsleden van de knoalster afdeling naar slachtofferhulp gestuurd. Ondanks dat er nog een aantal personeelsleden worden geholpen, is iedereen wel weer aan het werk.

Verwachting

Zelf is Doymaz niet in het vorige pand geweest tijdens en na de brand. ‘Ik hoorde dat hel vol roet is. Ik denk dat we er voorlopig niet in kunnen. Mijn verwachting is dat het gesloopt moet worden en opnieuw wordt opgebouwd.’

Tot die tijd wil de Scapino graag in het pand aan de Oude Markt blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.-advertenties-