Direct naar de inhoud.

Horecaondernemers ‘van Loenen’ vieren 15-jarig jubileum en zoeken naar opvolger

  • door:
  • op:
Fred en Rob van Loenen in hun eigen sportcafé F: Eigen foto

VEENDAM – In meerdere opzichten staat er een bijzonder jaar te wachten voor horecaondernemers ‘van Loenen’. Sinds 2009 zijn vader en zoon actief binnen de gastvrijheidsbranche in Veendam. Na de zomer gaan ze hun 15e jaar in als horeca uitbaters van Sportcafé Sportplein. Het belooft een bijzonder jubileum te worden, maar mogelijk ook het laatste voor het duo.

Sportcafé Sportplein heeft de afgelopen 14 jaar op verschillende manieren naam gemaakt in Veendam en omgeving. Ze zijn maar liefst drie keer uitgeroepen tot ‘Leukste Voetbalkroeg van de Provincie Groningen’ en hebben met diverse evenementen Veendam op de kaart gezet. Ondanks deze successen lijkt er nu een einde te komen aan een fantastisch tijdperk voor Sportcafé Sportplein.

De cirkel is bijna rond

Na het runnen van 15 jaar Sportcafé Sportplein lijkt de cirkel bijna rond te zijn voor de horecaondernemers ‘van Loenen’. Ondanks dat het huurcontract met de gemeente Veendam nog langdurig doorloopt, gaan ze de komende periode op zoek naar een geschikte overnamekandidaat. De horecazaak, die in 2018 volledig vernieuwd werd met een nieuwe bar, meubilair, keuken en modern stroom- en lichtplan, verkeert momenteel in uitstekende staat.

Zoeken naar overnamekandidaat

Inmiddels is de verhuurder, de gemeente Veendam, op de hoogte gesteld van het voornemen om een geschikte overnamekandidaat te vinden. Samen met een horecamakelaar zal er gezocht worden naar een nieuwe uitbater voor het horecabedrijf. Het is een spannende tijd waarin de juiste persoon gezocht wordt om het stokje over te nemen en de reputatie van Sportcafé Sportplein voort te zetten.

Grootschalige viering van het 15-jarig jubileum

Naast het weloverwogen besluit om op zoek te gaan naar een nieuwe uitbater, zijn de horecaondernemers ook druk bezig met de viering van hun 15-jarig jubileum. Het jubileumjaar zal groots gevierd worden, zoals de afgelopen 14 jaar gebruikelijk was. Tussen september 2023 en juni 2024 staan er vele leuke activiteiten op de agenda. Het hoogtepunt belooft het meerdaagse muziekfestival op 22 en 23 maart 2024 te worden.

Na de zomervakantie bereiden de horecaondernemers zich voor op mogelijk het laatste seizoen in het Indoorcentrum. De verwachting is dat het horecabedrijf per 1 augustus in de verkoop gaat. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden zich melden bij de horecamakelaar. Na de vakantieperiode zullen er gesprekken plaatsvinden met potentiële kandidaten die geïnteresseerd zijn om het succesvolle Sportcafé Sportplein voort te zetten.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal