Direct naar de inhoud.

Riëtte Kruize wordt nieuwe directeur van Theater Geert Teis

  • door:
  • op:
Riëtte Kruize wordt de nieuwe directeur van Geert Teis © Foto’s: Gemeente Stadskanaal, RTV1. Bewerking: RTV1

Stadskanaal – Met ingang van 1 september 2023 zal Riëtte Kruize de rol van directeur van Theater Geert Teis in Stadskanaal op zich nemen. Zij volgt Annelies Klunder op, die sinds 2017 als directeur werkzaam is geweest. Dit besluit is genomen door het gemeentebestuur van Stadskanaal.

Riëtte Kruize (48) woont in Dalen en heeft een uitgebreide achtergrond in zowel de theater- als de gastvrijheidsbranche. Haar carrière begon bij het Theaterhotel in Almelo, waarna ze heeft gewerkt bij diverse organisaties zoals Landal Greenparks, Timing en Distrivers. In 2013 keerde Riëtte terug naar de theaterwereld als teamleider ticketing en artiestenbegeleiding bij De Nieuwe Kolk in Assen. In de loop der jaren heeft ze ook ervaring opgedaan als event- en projectmanager. In 2018 maakte Riëtte de overstap naar Twente, waar ze werd benoemd tot directeur-bestuurder van Stadstheater De Bond. In die functie was ze onder andere verantwoordelijk voor de programmering, educatie en het horecabeleid van het theater. Riëtte leidde daar een klein team van vaste medewerkers en 50 vrijwilligers, en samen organiseerden ze talloze prachtige voorstellingen, films en zakelijke evenementen.

Een nieuwe stap

Riëtte Kruize is verheugd met haar benoeming. Ze ziet het als een volgende stap in haar loopbaan. “Ik ben al vaker bij Theater Geert Teis geweest en heb me altijd voorgesteld hoe het zou zijn om deel uit te maken van dit team. Het theater straalt gastvrijheid en gezelligheid uit. Hier kun je prachtige voorstellingen zien, en de medewerkers weten elke avond tot een feestje te maken.”

Gastvrijheid en jeugdtheater

Als nieuwe directeur hecht Riëtte Kruize veel waarde aan gastvrijheid. Ze wil de bezoekers van het theater een plezierige avond of middag bezorgen, een moment van ontspanning weg van de drukte van alledag. Daarnaast koestert ze een grote liefde voor jeugdtheater. “Ik gun elk kind een bezoek aan een voorstelling. Ik geniet enorm van de verwondering op de gezichten van de kinderen. Het is fantastisch om te zien hoe zij een voorstelling beleven en op speelse wijze in aanraking komen met de magie van het theater.” Naast haar werk in het theater is Riëtte ook als toeschouwer en vrijwilliger actief bij de lokale voetbal- en volleybalvereniging. Ze houdt van lezen en geniet van haar gezin.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal