Direct naar de inhoud.

Gemeente Stadskanaal controleerde garageboxen tegen ondermijnende activiteiten

  • door:
  • op:
De douane onderzoekt een van de garageboxen © DGS Media

STADSKANAAL – De gemeente Stadskanaal heeft in samenwerking met de politie, douane, LIV en woningcorporatie Lefier een grootschalige actie georganiseerd tegen ondermijnende activiteiten. Verschillende garageboxen op locaties zoals Belgiëlaan, Vlaanderenlaan en mogelijk ook Overijsselselaan zijn onderworpen aan een grondige controle.

De doelstelling van de actie was om te onderzoeken wat er in de garageboxen aanwezig was en om mogelijke ondermijnende activiteiten op te sporen. Verschillende instanties werkten samen om een breed scala aan expertise in te zetten. Zo waren er politieagenten, douanemedewerkers inclusief speurhonden en medewerkers van LIV betrokken bij de actie.

Bij de controle is in één pand gevaarlijke stoffen aangetroffen. De eigenaar van het pand heeft een proces-verbaal gekregen voor een milieu delict.

Burgemeester Klaas Sloots: “We doen nu vaker onderzoeken en controles, omdat we ondermijning voor willen zijn én voor willen blijven. Op sommige plekken hebben we een hercontrole uitgevoerd. Positief te melden is dat we op deze locaties geen nieuwe criminele activiteiten hebben aangetroffen. We blijven scherp en blijven controles uitvoeren om onze inwoners te beschermen.”

De controle van garageboxen is een preventieve maatregel om verdachte situaties op te sporen en aan te pakken. Het is een gezamenlijke inspanning van de betrokken instanties om de veiligheid te bevorderen en criminele activiteiten te ontmoedigen. Door middel van deze controles kunnen mogelijke risico’s vroegtijdig worden geïdentificeerd en aangepakt.

De brief die op de garageboxen werd gehangen © DGS Media bew. RTV1



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal