FC Groningen boekt overtuigende 11-0 overwinning op Onstwedder Boys

• door:
  • op:
FC Groningen maakt een doelpunt © Geert Smit

ONSTWEDDE – Op een bloedheet sportpark De Boskamp heeft FC Groningen zaterdagmiddag een spectaculaire overwinning behaald op derdeklasser Onstwedder Boys. Met maar liefst 11-0 op het scorebord waren de Groningers oppermachtig. Ondanks de tropische temperaturen waren er zo’n 1900 toeschouwers aanwezig om getuige te zijn van deze krachtige prestatie.

Vanaf het eerste fluitsignaal liet FC Groningen er geen twijfel over bestaan wie de dominante ploeg was. De rust werd bereikt met een comfortabele 7-0 voorsprong voor de bezoekers. Het enige minpuntje was het geblesseerd uitvallen van spits Kevin van Veen, die na een half uur het veld moest verlaten.

In de tweede helft besloot coach Dick Lukkien vrijwel het hele elftal te vervangen en gaf hij spelers zoals Tomas Suslov de kans om te schitteren. Suslov, die nog altijd hoopt op een transfer, kon echter weinig indruk maken tijdens de wedstrijd in Onstwedde. Zijn onmogelijke acties leverden niet het gewenste resultaat op.

Het voetbalveld van Onstwedde tijdens de wedstrijd © Jelle Wubs

Voor de aanvaller van Onstwedder Boys, Anne Wilzing, eindigde de wedstrijd in mineur vanwege een vervelende polsblessure na een ongelukkige valpartij. Hij moest worden vervangen.

Ondanks dat FC Groningen na de 10-0 de teugels wat liet vieren, slaagde het team er niet in om de score verder uit te breiden. Zowel de bezoekers als de thuisclub hadden zichtbaar moeite met de zomerse temperaturen. Hoewel Onstwedder Boys niet in staat was om gevaarlijk te worden, lukte het FC Groningen in het laatste half uur moeizaam om kansen te creëren. Uiteindelijk zorgde Thom van Bergen met een fraai doelpunt vlak voor tijd voor de eindstand van 11-0.