Direct naar de inhoud.

Succesvolle skeelerwedstrijden op wielerbaan Langeleegte in Veendam

  • door:
  • op:
Er werd over het sportpark in Veendam gereden © Hemmo Kuiper/RTV1

VEENDAM – Afgelopen zaterdagmiddag verzamelde een peloton van ongeveer 50 skeeleraars uit de landelijke eerste- en topdivisie zich in Veendam voor de strijd om hun positie in de KNSB Reggeborgh Marathon Inline Cup.

De wedstrijden vonden plaats op het gladde asfalt van de recent geopende wielerbaan op Leer- en Sportpark de Langeleegte, die in 2022 haar deuren opende. Met een uitdagend parcours van 1700 meter, inclusief een tunnel, viaduct en scherpe bochten, werd de vaardigheid en snelheid van de deelnemers op de proef gesteld.

Het startschot werd gegeven door wethouder Henk-Jan Schmaal van de gemeente Veendam die sport in zijn portefeuille heeft. De eerste wedstrijd was voor de mannen in de eerste divisie, waarbij ze een afstand van 31 kilometer moesten afleggen. Slechts één minuut na de mannen gingen de vrouwen van start in dezelfde divisie.

Daarna volgden de wedstrijden in de topdivisie, waarbij de vrouwen de spits afbeten, gevolgd door de mannen. De topdivisie mannen sloten de dag af met een indrukwekkende race over een afstand van 51 kilometer. Dit betekende dat de deelnemers vele rondes moesten afleggen op het uitdagende asfalt van Veendam.

De organisatie van dit evenement lag in handen van Stichting Sportpromotie Veendam, die erin slaagde om een uitdagend en spectaculair skeelerprogramma neer te zetten. De deelnemers lieten hun vaardigheden en doorzettingsvermogen zien, waardoor de wedstrijden een waar spektakel werden voor het publiek.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal