Direct naar de inhoud.

Bijna miljoen euro beschikbaar voor verduurzamen huizen Tweede Exloërmond

  • door:
  • op:
Woningen aan het Zuiderdiep in Tweede Exloërmond © RTV Drenthe

TWEEDE EXLOËRMOND – De gemeente Borger-Odoorn heeft bijna één miljoen euro op de plank liggen voor het verduurzamen van woningen in Tweede Exloërmond. Het gaat hierbij om postcodegebied 9571. Woningeigenaren van een woning die een WOZ-waarde heeft van maximaal 200.000 euro kunnen hier aanspraak op maken.

Borger-Odoorn heeft 688.000 euro gekregen vanuit het landelijke volkshuisvestingsfonds. Zelf doet het college daar 300.000 euro bij op. De gemeente verwacht 67 huizen te kunnen aanpakken. In het postcodegebied vallen tweehonderd percelen onder de grens van 200.000 euro.

Lagere inkomens

De bedoeling hiervan is dat woningeigenaren met lagere inkomens gemakkelijker hun huizen kunnen verduurzamen. “We hebben gekozen voor 200.000 euro als grens, omdat we denken dat daar de mensen wonen met lagere inkomens. Dat hoeft natuurlijk niet perse zo te zijn.”

Een woningeigenaar kan voor maximaal 10.400 euro vanuit het budget krijgen. Zelf moet er dan nog 3600 euro bij op. “Dat is in de maximale situatie”, vertelt wethouder Henk Zwiep. “Er wordt verwacht van de bewoner dat hij 25 procent bijdraagt.”

Er is gekozen voor Tweede Exloërmond omdat er al een pilot op het gebied van verduurzaming in het dorp loopt. Na de zomervakantie wil de gemeente actief de boer op met deze plannen. Inwoners die in aanmerking komen, kunnen zich tot eind dit jaar melden bij de gemeente.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal