Direct naar de inhoud.

Gemeente laat oog vallen op Borger-West voor pilot met tiny houses

  • door:
  • op:
De gemeente heeft deze locatie op het oog voor woningbouw met onder meer tiny houses © RTV Drenthe

BORGER – De gemeente Borger-Odoorn heeft haar oog laten vallen op Borger-West als het gaat om de bouw van tiny houses. Aan de Koesteeg is in ieder geval plek voor tien van die kleine woningen. “Op deze locatie hebben we ook plannen voor andere soorten woningen”, vertelt wethouder Henk Zwiep. “Denk hierbij aan seniorenwoningen en starterswoningen. We willen daar verschillende soorten woningen ontwikkelen.” Flexwoningen zijn mogelijk ook een optie.

Oude gemeentewerf

Het onderzoek naar de plaatsing van tiny houses liep al langere tijd. Initiatiefnemers meldden zich al eerder bij de gemeente met plannen voor eigen tiny houses. “We hebben hen ook gebeld met dit voornemen, daar reageerden zij positief op”, zegt wethouder Henk Zwiep.

Eerdere locaties zoals de oude gemeentewerf vielen af, vanwege de brandveiligheid en uitwegen. Ook het terrein van het Esdal College, dat als de nieuwbouw is afgerond gesloopt gaat worden, bleek geen optie. “Daar hebben we wat andere beelden bij als het gaat om woningbouw.”

Voorwaarden voor bouw van tiny houses in de gemeente waren er nog niet. Het college heeft deze nu opgesteld. “Het gaat hierbij om of we kiezen voor vaste of verplaatsbare tiny houses. We kiezen voor vaste plekken”, aldus Zwiep. “Dat geeft rust voor de omgeving en ook voor de bouwer. En ook is het makkelijk om op een vaste tiny house een hypotheek te krijgen.”

Iets groter

De toekomstige tiny houses in Borger mogen maximaal 60 vierkante meter worden. “Vaak wordt 50 vierkante meter aangehouden. Maar wij doen het iets groter en willen niet dat er allerlei schuren bij aan worden gebouwd. Zoals op het Lievingerveld in Midden-Drenthe, zo willen wij dat niet. We willen geen verrommeling.”

Wanneer de tiny houses gebouwd kunnen gaan worden, is nog niet bekend. Na de zomer wil de gemeente met de omgeving in overleg. Het gaat om een pilot met maximaal tien huisjes. Twee jaar nadat de laatste gebouwd is, wordt de pilot geëvalueerd.



-advertenties-

NIJM Webdesign Stadskanaal